czwartek, 16 kwietnia 2015
Wiosenna sałatka pachnąca koperkiem
Składniki:
- ok. 200 gram szynki (najlepiej w kawałku),
- zielony ogórek sałatkowy,
- puszka kukurydzy,
- pęczek koperku,
- dwie łyżki śmietany,
- dwie łyżki majonezu,
- pieprz do smaku,
- opcjonalnie ok. szklanki ugotowanego makaronu orzo lub innego drobnego makaronu np. gwiazdki.
Wykonanie:
Szynkę i ogórka kroimy w kostkę, koperek siekamy. Łączymy w naczyniu składniki sałatki: szynkę, ogórka, kukurydzę i ewentualnie makaron. Przygotowujemy sos: śmietanę, majonez i koperek mieszamy razem, doprawiamy pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i mieszamy. Szynka i kukurydza zazwyczaj są już wystarczająco słone, więc raczej nie ma potrzeby dodatkowo solić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz