sobota, 18 maja 2013

Wiosenna pasta jajeczna



Wiosna w pełni...
Na straganach coraz więcej mojej ulubionej zieleniny.
Muszę zaraz biec na targ, żeby zapełnić lodówkę ulubionymi smakołykami - rzodkiewka, sałata, szczypior pietrucha, szparagi, botwinka, aż się śmieję sama do siebie.
Na śniadanie zrobiłam sobie przedsmak tego co mnie czeka po powrocie z targu - pyszną pastę jajeczną.


Składniki:
- dwa jajka ugotowane na twardo
- mała cebula dymka ze szczypiorem
- cztery plastry sera żółtego
- łyżka majonezu
- łyżka śmietany
- sól, pieprz do smaku




Wykonanie:
Jajka i ser siekam w drobną kostkę, cebulkę i szczypior również drobno kroję. Mieszam wszystkie składniki, dodaję majonez i śmietanę oraz doprawiam solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym chlebem z chrupiącą skórką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz